مدیر گروه دفتر مطالعات انرژی وین گفت: در شرایط فعلی بازار نفت، تقاضا از عرضه بیشتر است، بنابراین تولیدکنندهای جای فروشنده دیگری را در بازار نمیگیرد بلکه بازارهای مقصد جابهجا میشوند.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اعلام اینکه عراق بابت صادرات گاز یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار به ایران بدهی دارد، گفت: این کشور یک ماه برای پرداخت بدهی خود مهلت دارد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از صادرات بیش از ۱۷ میلیارد مترمکعب گاز در سال گذشته خبر داد و گفت: بهرهمندی از گاز در بخش شهری به ۹۹ درصد و روستایی به ۸۹ درصد خواهد رسید.
محمد سعدون، نماینده عراق در سازمان کشورهای صادرکننده نفت، اعلام کرد که اوپک با افزایش تولید نفت این کشور به ۴.۵ میلیون بشکه در روز از ماه ژوئن موافقت کرده است.
ترکیه در ماه فوریه اکثر نفت و فرآوردههای نفتی مورد نیاز خود را از عراق وارد کرد که در مجموع ۱.۰۴ میلیون تن بود. روسیه و قزاقستان به ترتیب با ۸۰۳ هزار و ۴۴۷ تن و ۴۸۹ هزار و ۴۳ تن در رتبه های بعدی قرار گرفتند.
رئیس اتاق مشترک ایران و عراق با اشاره به تسویه بدهی 5 میلیارد دلاری دولت عراق در بخش صادرات انرژی گفت: در حال حاضر ایران بیش از یک میلیارد دلار به ازای صادرات انرژی از این کشور طلب دارد که به زودی این بدهی به ایران پرداخت میشود.
یک کارشناس حوزه انرژی گفت: ترکها در نظر دارند وابستگی گاز از ایران را کم کنند و از آذربایجان و روسیه گاز خود را وارد میکنند عراق هم همین نظر را دارد و وارد مذاکره با قطر شده، خط لوله صلح بین پاکستان و هند هم که منتفی شد، یعنی همه کشورها سعی دارند وابستگی به ایران از گاز کمرنگ شود.
سفیر اسبق ایران در اردن گفت: با توجه به روابط صمیمی که بین قطر و ترکیه وجود دارد ترکها بدنبال این هستند که بین حلقه اتصال میانی یعنی عربستان و عراق توافق شود و نتیجتا گاز وارد خطوط ترکیه شود، طبیعتا گاز قطر بصورت آسان و سهمالوصولتر در سواحل مدیترانه ترکیه به سمت اروپا میرود که قطر از مدتها به دنبال آن بوده است.
یک کارشناس حوزه انرژی گفت: اکنون بابت عدم تامین گاز صنایع وپتروشیمیها میلیونها دلار ضرر می کنیم و درحالی که در بازار پرتقاضای گاز، برای تامین داخل هم چالش داریم، ممکن است عربستان براحتی بتواند به بازارهایی که روزی ما در فکر ورود به آنها بودیم وارد شود. اگر در این عرصه غفلت کنیم، باید دوباره از صفر شروع کنیم.
با درنظر گرفتن دو پروژه ای که در دو هفته اخیر مطرح شده است دایره حضور ایران در بازار انرژی منطقه تنگتر میشود و در واقع در حال دور شدن از پروژههای بزرگ است.
یک کارشناس حوزه بین الملل گفت: ما یک برنامه کلان نداریم؛ همه تخم مرغها را در سبد یک نوع انرژی خاص قرار دادهایم و دیپلماسی انرژی ما منحصر به نوع هستهای شده، درحالی که دیگر کشورهای دارنده منابع هیدروکربوری روی منابع نفت و گاز متمرکز شدهاند.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه سروک آذر گفت: با تکیه بر توان داخلی و استفاده از پیمانکاران ایرانی، تولید تجمیعی از میدان مشترک آذر به ۵۰ میلیون بشکه رسیده است.
تحقیقات جدید نشان میدهد، تغییر آب و هوا بر تولید و استخراج نفت و گاز در دنیا تأثیر منفی خواهد گذاشت و سه کشور عربستان و نیجریه و عراق بیش از کشورهای دیگر از این تغییرات آسیب خواهند دید.